PETICIJA ZA USTUPANJE STANOVA U BELVILU, ( ILI STEPA STEPANOVIC) EVAKUISANIM ZRTVAMA!

Ovaj post je uklonjen od strane administratora stranice (Prikaži detalje)

2014-08-01 10:49


Kiki

#277 PRVO RESTITUCIJA IMOVINE ODUZETE POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA

2014-12-10 23:54

Neka se ti stanovi najpre ustupe onima kojima je država oduzela imovinu posle drugog svetskog rata a danas po važećem zakonu o restituciji njihova originalna imovina ne može da se vrati jer je tu njihovu imovinu država rasprodala, porušila, poklonila ili dala u zakup. Stanovi koji ne mogu da se prodaju neka prvo posluže vraćanju starih dugova sopstvenim građanima jer bez toga bez skidanja tog prokletstva i tog greha sa pleća države i građana ovom narodu neće krenuti nabolje. Najgori su i najskuplji grehovi koji su učinjeni prema svojima.
Kada se ova nepravda ispravi onda tek razmišljajte o ustupanjima jer ne može se jednima otimati i ne vraćati sopstvena privatna imovina a istovremeno drugima poklanjati tuđa.
Ti belvil stanovi bez obzira što nisu rasprodati su i dalje u privatnom vlasništvu kao što je to bila i imovina oduzeta posle drugog svetskog rata. Ne možete peticijom otuđivati privatnu svojinu bez nadoknade. A država ne može nadoknađivati investitorima štetu u korist onih kojima se ustupa a da nije prethodno obeštetila druge tj. restitucionare.