Podrska Sasku

SOAF

/ #149

2013-05-24 13:16

HM?!
Ovde u svakom slučaju vidim da vlada zakon mase / rulje, tako da nisu dobro došli oni koji ne misle isto.

Što se mene tiče imam nekako podeljeno mišljenje.
Slažem se da treba braniti porodicu (drugo ljudsko biće) bez obzira na način na koji to radimo, pa čak i da kao u ovom slučaju završi ubistvom, ali ne i imovinu (u konkretnom slučaju stan).
Plašim se bi zakon u ovom slučaju (donesen na osnovu komentara pročitanih ovde) bio poprilično loše konstruisan. Dakle, zamislite sledeće: taj zakon bi štitio svaki posed u privatnom vlasništvu bilo koje osobe (bilo da se radi o stambenom, poslovnom, sportskom... ... ... objektu) pa bi mogućnosti vlasnika da se izvuče sa ubistvom bile neograničene - vlasnik privatne firme bi imao pravo da koristi smrtonosnu silu protiv 10, 50, 100 ... ... ... radnika koje je otpustio, a oni su kao meru odbrane svojih prava došli na posed te firme da protestuju...

Treba biti objektivan.
Dobro proveriti sve dokaze. Dobro se usaglasiti sa svim aktima Zakona. Obavezno i bez pritiska javnosti dobro obaviti celokupnu istragu, pa tek onda davati svoj iskaz / sud.

A da, i ne lupetajte gluposti u smislu "i ja bi to uradio" - to je već ubistvo sa predumišljajem i takvim izjavama ne pomažete nikom.