SRBIJA PROTIV RIJALITI PROGRAMA (re-aktivirana peticija)

ekonomista.

/ #67 PETAR pETRIVIC

2015-09-01 16:20

Drago mi je da je pokrenuta peticija protiv javnog objavljivanja  Farme, Parova, i slicnog medijskog sljama koji zagadjuje celokupnu srpsku javnot, rusi sve moralne norme, predstavlja otrov za svako zdravo tkivo naroda, koji se od wega ne moze odbraniti, jer je u prvom redu drzava ta koja mora vrsiti selekciju, a koja to ne cini, niti je uopste zanima za posledice koje iz toga proizilaze.

Zeleo bih da se pokrene ne manje vazna , čak i vaznija peticija protiv vodjenja drzave u duznicko ropstvo. Vidimo dokle su Grcka, kao druge male i siromasne zemlje, vodjenjem svoje lose ekonomske politike dogurale, da su okupitane i bez ijednog stranog vojnika. Ista je stvar i sa nama. Ogromna zaduzivanja, za koja se čak u javnosti i nezna kolika su, vode sigurnim putem u duzničko ropstvo. Najbolji dokaz gledamo i slusamo svakog dana preko nacionalne televizije, da jedna nazovi suverena zemlja Srbija ne može da povrati smanjene penzije i plate u javnom sektoru bez saglasnosti zajmodavaca, a koje su smanjene po striktnom nalogu tih istih zajmodavaca.

Stanimo na put toj samovolji, zaduzivanju bez pokrica, gomilanju ogronih dugova, koje ni peto koleno nece uspeti da oduzi. Sve to rade pojednicu i vladi, kojoj smo mi dali legitimitet, a koji nam vracaju na takav nacin. Stop zaduzivanju!  Traziti odgovornost za one koji su to ucinili, bez znanja i saglasnosti naroda a protiv njegovih najelementarnijih interesa. Narodu je dosta magle, da bi se prikrilo pravo stanje stvari.