Peticija za uvođenje smrtne kazne u krivični zakonik Srbije!


Gost

/ #1185

2016-07-13 09:16

Ne čitam novine, ne gledam vesti, niti želim – i naslov sam jedva svarila, za detalje stomaka nemam. Ali delam, možda besmisleno, ali moram da delam. Za sada je to online potpis, ako bude bilo i na ulici – na ulici. Ali zamolila bih sve one, koji nisu potpisali peticiji za uvođenje smrtne kazne, iz ličnih ubeđenja, da mi odgovore na sledeća pitanja:
- Zar branjenje prava zločinca geslom ‘ civilizovanog i demokratskog društva’ ne počiva na oduzimanju tih istih prava žrtvi, i to na mnogo strašniji i bolniji način?
- Zar ne mislite da je za sve veći porast stope kriminala zaslužan sve ‘blaži tretman’ i zakasnela reakcija nadležnih institucija prema istim?
- Zar eliminacija takve pretnje sa Vaše zemlje nije dovoljan argument? Ili je to samo zato što se to ne dešava u Vašem komšiluku?
- Kako možete braniti pravo na život osobe koja je prva prekršila taj princip?
- Pravedno je zaštiti krivca? Ne, dragi moji, pravedno je samo poštedeti nevinoga.
- Od Vašeg novca, od Vašeg poreza želite li da mu plaćate doručak, ručak, večeru – obrok koji njegova žrtva više nikada neće pojesti? Toplu postelju – u kojoj dete više nikad neće prespavati?

Molim Vas, protivnici uvođenja smrtne kazne u Srbiji, samo mi dajte odgovor na ova pitanja. A ako ih nemate – klik Vas deli do peticije.

Srbije je ukinula smrtnu kaznu 2001.godine, a poslednja je sprovedena ’92 nad pedofilom i ubicom šestogodišnje devojčice. Zar se ne zapitate da nije ukinuta, možda bi još bilo Đorđa , Davora , Katarina , Tamare , Luke, Lazara, Anđele, Miroslava , Milice, Zorana , Ivane , Tijane, Anđelije...? Molim Vas potipišite peticiju, možda je represija u obliku smrtne kazne ono što je potrebno da iza imena Anđelije umesto tri tačke bude tačka.