STOP Bus Plus

Dejan Jokic

/ #51 sve sto radite je obicno pro*eravanje

2012-07-24 14:27

Malo o Bus Plus protestu.
Koliko mi idu na onu stvar ovi retardi što kao protestuju protiv Bus Plusa...
Stvarno mi nije jasno šta u stvari hoće. Lupetaju nešto o ceni prevoza, gužvama zbog ulaska i izlaska iz busa... Daju nekakve priglupe komentare, pale se, još kad vidim sliku nekog bolida sa maskom takozvanih Anonimusa onda mi se stvarno povraća.
Ja u Beogradu živim od 1990-te godine. Gradski prevoz od tog vremena nije nikad bio bolji!!! Možda hoće da se vratimo na pantljičare. Šta? Gde je to gradski prevoz za džabe? Obišao sam pola sveta i nigde se nisam vozio besplatno. Beskonačno bogatiji gradovi u Evropi nemaju besplatan prevoz. Jel vam skupo da pojedinačnu kartu plaćate 60 din ili mesečnu štatijaznam 2700 din? E, ako vam je skupo onda tu treba da tražite pravi razlog za protest! Što ne protestujete što su vam male plate ili što ih nemate uopšte? Što ne protestujete što vam je predsednik dobio nekakvu kvazidiplomu na poklon? (Nije on vaš predsednik? E pa jeste i on vas predstavlja u tom svetu besplatnih karata gradskog prevoza!!) Hoćete da izrazite svoje nezadovoljstvo? Pa raspitajte se šta stvarno predstavlja maska Anonimusa (mislim da ni 90% takozvanih njih to ne zna). Mnogo je načina za subverzivno delovanje a vi se niste opredelili ni za jedan. Zato što u stvari nemate koncept niti znate šta hoćete. Što ste glasali (ili niste glasali uopšte) za one za koje ste glasali?
Da malo spustim loptu. Gradski prevoz je daaaaleko od idealnog, mogao bih da nađem gomilu nelogičnosti koje stvarno idu na teret putnika ali me prosto mrzi da to pišem. Sami se informišite, razmislite pa vidite gde ćete da udarite. Što recimo ne protestujete zato što most na Adi zvrji prazan,nego ste potrčali da se slikate na njemu za Novu Godinu? Jel znate možda u kakvom je sitemu planiran tj. kakav je koncept saobraćaja u kome bi on (kao najveća realizovana srpska investicija) funkcionisao u punom kapacitetu? Što se malo ne pozabavite sistemskim stvarima gde bi kao građanski pokret mogli svašta da uradite? Analizirajte sisteme saobraćaja koji se planiraju pa reagujte na ovaj ili onaj način. Sad čijem da se protestuje i protiv firme koja sprovodi taj pakleni plan Bus Plusa. Uopšte ne sumnjam da je tu bilo nekakve muvačine kao što to dolikuje našem kvazisistemu. Razmislite malo kako to može da se promeni. Sigurno ne tako što ćete vas 200 ili 2000 blokirati saobraćaj na Zelenom Vencu pa makar i svi metili maske Anonimusa. A ovo za TV pretplatu mi je strava. Nervira vas Neca, Kurčubić, Radašin, Radovan...? Aca Frizura? Nemojte je plaćati, pokrenite akciju da se zakon promeni. Šta? Ne može? Niko neće od ovih političara koji su na vlasti zadnjih sto godina neće da je ukine? E pa eto još jednog ozbiljnog razloga za ozbiljan protest? Ili za subveziju...