Podrska Sasku

Quoted post

Armaggedon89

#145 Re: Re: Re: razmislite

2013-05-24 13:10

#140: glas razuma - Re: Re: razmislite

Ne, u zemlji u kojoj svako ima pravo na odbranu svoje porodice i imovine na način koji je trenutno dostupan ne vlada nasilje. Kako je nasilje to što ja pokušavam da sprečim nasilje? 'Ajmo prekršajni zakon u ruke, i krivični. Ukoliko sprečiš veće nasilje, ne možeš odgovarati. Problem je dokazati. Šta traži nepoznata osoba noću u kući u koju je ušla kroz prozor.

Ne govorimo o slučajnom upadu. Ako čovek nenaoružan dođe do vrata da bi me pitao da mu poguram auto, neću ga sigurno ubiti i pravdati se kako je pokušao da me opljačka. Nemam modrica, nema znakova obijanja, nije kroz prozor ušao već je došao do vrata. Drugi slučaj je kad ti upadne neko kroz prozor ili obije vrata. Nije došao da pita za pomoć, sigurno.

Navedite članke i pouzdane izvore da lopovi ubijaju ljude po kućama u onoj državi gde je dozvoljeno imovinu i porodicu braniti svim sredstvima.

Odgovori

glas razuma

#148 Re: Re: Re: Re: razmislite

2013-05-24 13:14:16

#145: Armaggedon89 - Re: Re: Re: razmislite

U USA je dozvoljeno ubistvom zastiti imovinu na privatnom vlasnistvu. U toj istoj zemlj je stopa najtezeg kriminala, narocito ubistava tokom pljacki i razbojnistva neuporedivo veca nego u evropi gde nije dozvoljeno stiti imovinu ubijanjem. Statistika je neumoljiva hteli Vi to da priznate ili ne.

 

Takvi zakoni koji dozvoljavaju ubijanje samo stimulisu napadace da prvi pucaju i da ubiju pre nego sto popljackaju.