Podrska Sasku

Quoted post

glas razuma

#164 Re: Re: Re: Re: razmislite

2013-05-24 13:29

#155: Kastor - Re: Re: Re: razmislite

opet ponavljam, podaci pokazuju da se u zemljama gde se prema kriminalcima sprovodi ostra kaznena politika (duge kazne, ubijanja, smrtne kazne ...) kriminal je mnogo veci nego u zemljama gde se to ne radi.

 

Da je u Srbiji bio na snazi zakon koji dozvoljava nosenje oruzja za samoodbranu Vas sin (ili neka druga zrtva razbojnistva) bi verovatno bio mrtav zato sto ga onda banda ne bi tukla vec bi odmah pucali u strahu da ce on ili neko drugi ko je naoruzan pokusati da ih spreci pucanjem na njih.

Dozvoljavanjem ubijanja se samo povecava nasilje. Osim toga omogucuju se zloupotrebe samoodbrane.

 

scenario: u zavadji ste sa komsijom, pozovete ga na kafu da se "pomirite" ubijete ga, podmetnete mu noz i kazete da je dosao u vasu kucu nepozvan sa namerom da vas ubije.

Odgovori

Predrag Stojadinović

#171 Re: Re: Re: Re: Re: razmislite

2013-05-24 13:36:28

#164: glas razuma - Re: Re: Re: Re: razmislite

Scenario, ušao ti je provalnik u kuću, naoružan, kreće da ti siluje sve najmilije ukućane jednog po jednog a zatim i da ih kolje.

A ti sedi i gledaj da ne bi slučajno nekad došlo do "zloupotrebe samoodbrane".

Ti si stvarno TEŠKO poremećen.

Predrag Stojadinović

#176 Re: Re: Re: Re: Re: razmislite

2013-05-24 13:39:59

#164: glas razuma - Re: Re: Re: Re: razmislite

"banda ne bi tukla vec bi odmah pucali u strahu da ce on ili neko drugi ko je naoruzan pokusati da ih spreci pucanjem na njih" - ti nisi debil, ti si govno, nemoralno, poremećeno, maloumno i nadasve GLUPO GOVNO!

A da mi lepo izbacimo sve svoje stvari na ulicu, pozovemo "bandu" da uzmu šta im treba, a i pripremimo im bejzbolke da se ne muče jadni sami noseći, pa se lepo namestimo i ako može još i sami sebe malo udarimo po glavi tim bejzbolkama, da se oni što manje umaraju i NARAVNO da se NE PLAŠE, a?

Da, mislim da bi to bilo najbolje. Ne plašiti nikoga ko hoće da vrši nasilje, pustiti ih da "rade", jel tako?

Nikad nikome nisam želeo da se desi zlo, ali tebi, IMBECILU, najiskrenije ŽELIM da se nađeš u situaciji gde ćeš moći da primeniš svoje "prepametne" ideje!

Energija

#187 Re: Re: Re: Re: Re: razmislite

2013-05-24 13:47:09

#164: glas razuma - Re: Re: Re: Re: razmislite

Ne znam koje si ti statistike gledao, ali uzmi za primer Kinu... Tamo i nema tako puno nasilja kao sto se tebi cini.
Smrtna kazna je vrlo adekvatna mera, kako represije, tako i prevencije.
Predpostavljam da scenario, kada ti izgudrani pajdoman u krizi bane kuci sa nekim skalperom i napadne ti majku ili sestru ne dolazi u obzir. Tu bi ste vi svojom elokventnoscu resili situaciju. A ako ih ubije, Boze moj, ici ce na mardelj par godina, skinuce se sa dopa i to je to...
Kako mi (obicni gradjani) nemamo pravo da ugrozavamo ili oduzimamo zivote kriminalcima, tako smatram da bi svako od nas trebao da ima pravo da svoj i zivote svojih najmilijih brani.


Gost

#2408 Re: Re: Re: Re: Re: razmislite

2013-05-28 08:53:22


Gost

#2875 Re: Re: Re: Re: Re: razmislite

2013-05-29 17:16:18

#164: glas razuma - Re: Re: Re: Re: razmislite

 

Ljudi ovde ne pričaju o tome kako bi trebalo da se oružje prodaje na trafikam i da svako poseduje isto, nego da se promeni zakon, da se samoodbrana ne smatra ubistvom. Naravno da treba i tad da se proverava da li je to istina ili je bila namera, da ne bi bilo zloupotrebe. Mislim da zakon ne treba da stiti provalnike i da oni ne trebaju da imaju nikakvo pravo kad su na tuđem posedu, opet kazem za sve slucajeve treba da se sprovede istraga i utvrde sve činjenice. Mora se promeniti zakon, ne može neko da uđe meni u stan i da se ja krijem od njega i čekam da mi odnese i ono malo što sam uspeo u ovoj propaloj državi da steknem. Moramo braniti i svoju imovinu i svoje živote.


Gost

#2957 Re: Re: Re: Re: Re: razmislite

2013-05-29 21:55:52

#164: glas razuma - Re: Re: Re: Re: razmislite 

 A, kojom vrstom ekspertize vi raspolazete, ako smem da pitam? Vidim da se o pravne nauke niste ni ocesali, a sumnjam da imate utemeljenje u bilo kojoj drugoj humanitarnoj disciplini. Interpunkcija vam, takodje, nije jaca strana.