Peticija protiv preseljenja skole

Quoted post

reprosvetar

#10 Re: realizam i renesansa

2013-06-09 13:50

#9: prosvetar k - realizam i renesansa

Sto se spajanja osnovnih skola tice, od skolske 2014/15. ocigledno je da niste upuceni. Planirano je finansiranje skola per kapita (po glavi ucenika), tako da automatskog spajanja nece biti... Prema nekim saznanjima, krenuce se od naredne skolske godine. kao pilot, u pojedinim skolama, kako bi se pokazala najbolja moguca resenja, tako da spajanja osnovnih skola nece biti po nalogu Ministarstva prosvete. Sto se srednjih skola tice, pa one i jesu problem. Neodgovorno ponasanje prema imovini, a to ovde niko ne pominje, dovelo je do privremenog preseljenja u objekte osnovnih skola. Mrezu srednjih skola donosi Ministrarstvo, a kvalitetan rad u nekoj od srednjih skola doveo je do toga da jedna od skola broji jedva preko 100 ucenika. Ministarstvo prosvete trazi ukidanje jedne od dveju srednjih skola, tacnije gasenje Gimnazije u Majdanpeku i spajanje sa Tehnickom skolom. Tako da vase povrsno poznavanje skolskih propisa, ne verujem da moze da Vas prepozna kao PROSVETARA. Divna decica ce se izboriti za neka svoja prava, a ne sedeti po kancelarijama, ucionicama i bibliotekama, da im nesto padne s neba!

Odgovori

prosvetar k

#12 Re: Re: realizam i renesansa

2013-06-09 14:38:53

#10: reprosvetar - Re: realizam i renesansa

Hvala sto ste reagovali i objasnili o cemu se zapravo radi.

Mi neprosveceni prosvetitelji volimo da uzivamo u nasim kancelarijama, dok Vi ,prosveceni, instrumentalizujete decu i roditelje kad god vam se pruzi prilika,pa i sada.

Zna se gde je deci mesto i kako deca treba da zive,sigurno ne ovako. Deca i roditelji su na prvoj borbenoj liniji..Sramota!I kakve su to price o decjim pravima?Deca imaju pravo i OBAVEZU da poghadjaju skolu,zar ne?Ne vidim da im to pravo neko uskracuje. Imaju pravo i na raspust, a to im Vi uskracujete.Uskraticete i polazak u skolu ako Vam se pruzi prilika i to iz krajnje apsurdnih razloga.
Zgrada nije vazna, vazno je obrazovanje.