Ukidanje master studija kao uslova za rad u skolama

Quoted post

Mister

#9 Masterflaster

2013-10-18 07:55

Naprotiv treba dostane master jel rad sa nasom decom treba da rade visokobuceni ljudi po poslednjoj modi jerte deca zagledaju to pa nema autoriteta ako niste visokobuceni po poslednjoj modi. U prosveti ima 'tehnickih viskova' u zemlji u kojoj je ne pismenost velka tako da gledajte neku ne prosvetnu dela tnost.

Odgovori


Gost

#36 Re: Masterflaster

2013-10-21 13:45:04

#9: Mister - Masterflaster

Vidim da je kod tebe pismenost velika pa ti to daje ya pravo da tako pričaš!

Ereb

#44 Re: Masterflaster

2013-10-22 13:18:49

#9: Mister - Masterflaster

Ako su ''obuceni'' ovako kao sto si ti, onda tesko nama!

master ucitelj

#45 Re: Masterflaster

2013-10-22 16:01:46

#9: Mister - Masterflaster

Slazem sa Vama da je nepismenost velika, sto nazalost pokazuje i Vas post.

Oprostite na komentaru, ali master studije nemaju nikakve veze sa prosirivanjem znanja i stepena strucnosti za rad sa decom. Od mastera nemamo nista, ni praksu, ni znanje, ni vecu platu (izvinjavam se, plata je veca za 6 dinara). Masterom smo samo neosnovano i nepravedno uslovljeni da damo novac i studiramo godinu dana duze od propisanog, s obzirom da nam diploma zavrsenih studija prvog stepena ne znaci nista. na stranu sto ne postoji garancija da cete se zaposliti i kada zavrsite master (da ne kazem sa ili bez mastera, sto se zaposlenja tice, isto... drugo pakovanje).

Da ne bih ponavljala, u potpunosti podrzavam peticiju iz svih razloga vec navedenih u ostalim komentarima.

visak

#90 Re: Masterflaster

2013-10-28 14:14:41

#9: Mister - Masterflaster

Pobogu! Zar Vi o pismenosti pricate?! i diskutujete o masteru?!


Gost

#98 Re: Masterflaster

2013-10-29 11:58:39

#9: Mister - Masterflaster

Hahahahahhaha , o kakvoj pismenosti ti pricas ? Tvoja pismenost se vidi kroz ovih par recenica :)

Cokana

#107 Re: Masterflaster

2013-10-29 23:37:27

#9: Mister - Masterflaster

Master nema nikakve veze sa time što pokušavate reći, svo znanje je stečeno na osnovnim studijama (4 godine Učiteljskog fakulteta). Nakon osnovnih studija učitelj je kompletno obučen i spreman da radi sa decom. Master se svodi na akademska pisanja i pripremu za doktorat... Zvanje nakon završenog mastera je ''Master metodičkih nauka''.
Nažalost nas je zakačila reforma školstva pa moramo trpeti dok se sistem malo ne razbistri.

NEMAM,NECU,NE ZNAM.

#300 Re: Masterflaster

2013-12-27 02:58:19

#9: Mister - Masterflaster

Postovani,

Visoko strucno obrazovanje se stice u Visoko strucnoj skoli. Traje 3 godine. Mi ovde govorimo o FAKULTETU, sto je i vise nego dovoljno za rad u skoli i vaspitavanje dece u istoj. Bespotrebno je zavrsavati master studije.

Sto se tice 'ne pismenosti', savetujem da potrazite Gramatiku i pravopis srpskog jezika, i za primer drugima,  proucite. Inace, gradivo za nize razrede osnovne skole.

Srdacan pozdrav

:)

#301 Re: Masterflaster

2013-12-29 09:26:36

JJ

#309 Re: Masterflaster

2014-01-20 11:07:22

#9: Mister - Masterflaster

Nadam se da ti nisi završio/završila ni osnovnu školu. Samo tako mogu da shvatim i prihvatim tvoju nepismenost. Tužno!

Ana K.

#311 Re: Masterflaster

2014-01-30 20:54:31

#9: Mister - Masterflaster

Slazem sa da rad sa decom treba da vode visokokvalifikovani radnici i radnice, i da se nastava odvija po savremenim modelima,  ali, na zalost, problem je u celokupnom sistemu obrazovanja, i preduniverzitetskom i univerzitetskom, jer master je samo deo vec postojeceg sistema, tako da se ne razlikuje po strukturi programa i modelima rada mnogo od ranijih stupnjeva obrazovnog procesa. Samim tim sto je nesto "vise" u smislu viseg stepena, ne znaci da je nuzno i bolje tj. kvalitetnije, a jos manje znaci da vrsi neku vrstu kompenzatorne uloge u smislu da ce jedna godina master studija nadoknaditi nedostatke i propuste univerzitetskih programa ranijeg stupnja ili pak unaprediti steceno znanje i vestine u vecoj meri. Naravno, tu nailazimo i na problem nedostatka iskustva odnosno strucnog osposobljavanja, koje je takodje sastavni deo profesionalnog delovanja, i trebalo bi da bude integralni deo univerzitetskog obrazovanja, sto kod nas nije slucaj tj. nedostaje nam vise mogucnosti za strucno usavrsavanje tokom studija, a upisivanjem mastera zapravo se gubi mogucnost brzog ulaska u profesionalnu sferu, samim tim i produzenje akademskog usavrsavanja, a svi znamo da nasi fakulteti pate od bolesti "akademizma" sto je daleko od ocekivanog saobrazavanja sa savremenim obrazovnim tokovima. Interesuje me, po kojim kriterijumima Vi tvrdite da su master studije garancija da ce diplomirani postati "strucniji i osposobljeniji" za rad sa decom? Nemojte samo da se pozivate na formalne deklaracije o ocekivanim ciljevima i ishodima obrazovanja studenata na master studijama, koje mozemo procitati u zvanicnim programima, jer kao sto svi vrlo dobro znamo, jedno je "napisano", a sasvim drugo je praksa. Dakle, potrebni su neki konkretni istrazivacki podaci koji bi potkrepili Vasu tezu.