ALEKSIN ZAKON

Quoted post

uporan roditelj

#25

2015-10-29 15:17

U mojoj porodici se na žalost desila slična situacija sa starijim detetom - VII razred, ali na sreću izbegli smo tragediju. Suprug i ja smo bili uporni i istrajni i nismo prezali ni od čega. Ja sam se rukovodila onom starom "nisam ga ja rodila i gajila od kilo mesa da ga drugi maltretira"..... i išla na bezbroj razgovora i sa pshilogom škole i sa razrednom, sa nastavnikom fizičkog na čijem času je incident poslednji put eskalirao. Svi su nas ubeđivali da je to samo dečja igra kojoj ne treba pridavati puno značaja, kako su oboje krivi .... Ne želim ni da komentarišem kako su ostala deca u razredu reagovala na sve to, naročito devojčice za koje se veruje da im ne priliči ružno ponašanje i grub rečnik.

Kuda vozi ovaj voz?????

Škola je takođe u programu "bez nasilja" - namerno apostrofiram ovo jer je ternim koji se olako koristi.  Pshiholog škole nije nikako želeo da nam ugovori sastanak sa roditeljima dečaka koji je vršio fizičko i mentalno nasilje, iako smo uzastopo insistirali na tome. Stalno su pokušavali da nam odlože to do početka naredne školske godine. Da vreme prođe i sve se zaboravi!!  Moje pretnje da ću sve objaviti u medijima , podneti krivičnu prijavu policiji a kako je učenik maloletan to će se inplicirati na roditelja ....... urodile plodom.

Konačno smo imali zajednički sastanak u školi sa psihologom, razrednim starešinama (napominjem da direktor škole ni jednom nije vio učesnik pregovora i razgovora). Sem nas roditelja, svi ostali su bili samo nemi posmatrači. Kako smo napomenuli da je ovo poslednji put da kontaktiramo školu ovim povodom i da ukoliko roditelji ne razgovaraju sa svojim deteom i reše situaciju, MI čemo se pobrinuti da nađemo instituciju/e koje će to uraditi na svoj način.

Na sreću po nas, sve je ovo prevaziđeno i naše dete sada bezbrižno nastavlja svoj život. 

Odgovori

Za Aleksin z

#69 Re:

2015-10-29 21:16:44

#25: uporan roditelj -  

 Svaka vam cast kao roditelju sto ste uporni.

Ko zna kako bi bilo......

Aleksa je morao postati pilot....

Zato sto... -od psihologa do policajca te skole

Treba KAZNITI!


Gost

#327 Re: Posavetujte nas..imamo isti pr

2016-03-22 22:37:29