ДОМ ЗА ПРОДУЖЕНЕ МАСТЕРЕ

Quoted post


Gost

#9 логика петиције

2012-09-25 23:26

1. ми конкретно болоњу нисмо тражили. ако треба да се спроводи како треба, то значи да треба да се укину СВИ ИСПИТНИ РОКОВИ осим јануарског и јунског, и да услов за упис године буде очишћена претходна. докле год буде дозвољавано да се наредна година уписује с 48 бодова, биће и нас који се вучемо. притом морам напоменути да сам ја од оних студената који годину чисте у јуну, евентуално поништавају оцене ако им се те не свиде, и онда поново полажу у септембру - за деветке и десетке. океј, нека нам се укине статус продужених студија, али онда хајде да се све спроведе како треба, а не да се СВАКЕ ГОДИНЕ ВЕЋ ПЕТ ГОДИНА услов за упис године на терет буџета држи на 48 бодова. то се прича од моје прве године, а ја сам сад на мастеру већ годину дана.

2. нас продужених мастера нема 5000 или 50.000, као осталих студената, него неколико стотина. конкретно у новом саду, од нас 200 мастера који смо се уселили прошлог новембра, остало је нас 80ак који још увек нисмо завршили. дакле, ни у осталим градовима ситуација није алармантна. зашто нас студенти осталих година не би подржали јер то значи мање места у домовима за њих? једноставно зато што постоји нека колегијалност. а и они ће се сами једног дана наћи у истој ситуацији. знаће да је могуће, као што су они подржали нечију идеју, да неко подржи и њих из чисте колегијалности. ако тога нема, ако то заборавимо, ако заборавимо да будемо људи према другима, онда стварно не треба ни да постојимо.

3. није себична. мени би био циљ да, ако ова иницијатива успе, то остане пракса и наредних година - односно да, ако нас сад пусте да конкуришемо за дом, исто то дозволе и продуженим мастерима следеће године. чак и да јесте себично од мене што покрећем ову иницијативу, а није, јер ја тренутно немам другог начина да ишта урадим, ако имаш било какву идеју којом бисмо могли радити на систематском решавању проблема, радо ћу те саслушати и подржати и радити оно што је у интересу свих нас.

Odgovori


Gost

#10 Re: логика петиције

2012-09-26 20:08:17

#9: - логика петиције

Potpuno podrzavam. A s druge strane nije istina da nema mesta za brucose u domu, kao sto nam prosipaju pricu ovih dana,  jer predhodnih 5 godina koliko sam ja u domu, uvek je bilo mesta i nije se to dovodilo u pitanje, a i kao sto je vec pomenuto trenutno u ovom momentu ima jako malo masterasa u domu (mozda 15 sto je 7 soba). Smatram  da je mozda nepravedno konkurisati opet za dom i  ostati jos cele godine u domu, ako ti je pri tom ostao samo diplomski (moj slucaj), al eto mogli su nam dati par meseci, kao sto su davali mnogima i prosle i predhodnih godina, da ne pricam o onima koji su na foru raznih potvrda s faksa ostali do dana danasnjeg . Ja sam cak pitala da li bi mogla da platim recepciju pa da ostanem jos koji mesec ili tako nesto, ali ni ta mogucnost ne postoji, nego su nas na vrat na nos 5 dana pred iseljenje obavestili o iseljenju i preseljavanju u druge domove, u kojima cemo (kako je upravnik meni  rekao) ostati 2-3 nedelje i napolje, bez obzira sto po konkursu imamo pravo da ostanemo do sl. raspodele, znaci sredina, kraj novembra.