Vegani protiv učešća u subvencijama za proizvodnju mleka i mesa

telence_peticija.jpgVegani protiv učešća u subvencijama za proizvodnju mleka i mesa pozivajući se na Ustav

Pozivajući se na Ustavna manjinska prava i slobode, na član 21. Zabrana diskriminacije,član 23. Dostojanstvo i slobodan razvoj ličnosti, član 25. Nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta, član 43. Slobodu misli, savesti i veroispovesti,član 45. Prigovor savesti, 46.Sloboda mišljenja i izražavanja, član 48. Podsticanje uvažavanja razlika, član 74. Pravo na zaštitu životne sredine,   na član 81 Razvijanje duha tolerancije, - mi vegani tražimo isključivanje iz učešća u subvencijama koje država daje mlečnoj i mesnoj industriji, dakle ne želimo da se od našeg poreza koga dajemo državi izdvaja u navedene svrhe.  Nećemo da finansiramo mlečnu i mesnu industriju od poreza koga plaćamo jer je to protivno našoj svesti i savesti i ugrožava naše lične slobode mišljenja i delovanja u skladu sa našom savešću.

Molimo i sve one koji nisu vegani ali koji u duhu razumevanja i tolerancije odobravaju i podržavaju naše stavove da nas podrže potpisom. Hvala!

Snežana Milovanović Sloboda za životinje    Kontaktirajte autora peticije

Potpišite peticiju