English: Vegans against participation and subsidies for milk and meat production

Vegani protiv učešća u subvencijama za proizvodnju mleka i mesa

telence_peticija.jpgVegani protiv učešća u subvencijama za proizvodnju mleka i mesa pozivajući se na Ustav

Pozivajući se na Ustavna manjinska prava i slobode, na član 21. Zabrana diskriminacije,član 23. Dostojanstvo i slobodan razvoj ličnosti, član 25. Nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta, član 43. Slobodu misli, savesti i veroispovesti,član 45. Prigovor savesti, 46.Sloboda mišljenja i izražavanja, član 48. Podsticanje uvažavanja razlika, član 74. Pravo na zaštitu životne sredine,   na član 81 Razvijanje duha tolerancije, - mi vegani tražimo isključivanje iz učešća u subvencijama koje država daje mlečnoj i mesnoj industriji, dakle ne želimo da se od našeg poreza koga dajemo državi izdvaja u navedene svrhe.  Nećemo da finansiramo mlečnu i mesnu industriju od poreza koga plaćamo jer je to protivno našoj svesti i savesti i ugrožava naše lične slobode mišljenja i delovanja u skladu sa našom savešću.

Molimo i sve one koji nisu vegani ali koji u duhu razumevanja i tolerancije odobravaju i podržavaju naše stavove da nas podrže potpisom. Hvala!

Snežana Milovanović Sloboda za životinje    Kontaktirajte autora peticije

Dobićete email sa linkom za potvrdu vašeg potpisa. Proverite svoje prijemno poštansko sanduče (i fasciklu za neželjenu poštu).