Формирање "Просветне коморе Србије"

Quoted post

Lasica

#16

2013-01-14 21:50

Drago mi je da je neko konacno pokrenuo ovo pitanje o kome na zalost nemam sa kim da prodiskutujem, jer u glavnom prosvetni radnici ( kao i svi) zive u strahu i prihvataju sve moguce gluposti nametnute od strane nestrucnih ljudi koji o tome odlucuju, jer se plase da ne izgube svoje radno mesto. Dakle, zivimo ucenjeni, uglavnom svesni da skolstvo kakvo je danas stvara jedan prosek koji u buducnosti nece mnogo da se istice ni po cemu.Ono sto mogu da zakljucim a da ne bude predugacko, mi se pretvaramo u cate, sve vise nesto pisemo, a realno rezultati su sve slabiji. Narocito je to istaknuto u umetnickim skolama, gde se redovno suocavam sa glupostima poput pisanja kojekakvih planova koji u praksi nemaju zapravo nikakvu primenu a ni istinu. Lazemo tako jedni druge, a deca sve gora...A sad i ova jos veca glupost koju predlazu ( da se prema proseku i broju ucenika isplacuju radnici). E ta sramota u jednoj zemlji gde se u skolstvo najmanje ulaze i gde je bitno da se budzet jos vise skrese na vec postojecu crkavicu dovesce do jos gorih rezultata, jer ce prosvetni radnici poklanjati ocene da bi im prosek bio bolji...i da ne duzim!Podrzavam vasu akciju i voljna sam da se prikljucim ukoliko to sve zazivi...Pozdrav, Natasa

Odgovori

bee

#18 Re:

2013-01-15 02:18:51

#16: Lasica -

Lasice, planovi nisu "kojekakvi". Zašto pišete kojekakve? Pišite dobre. Nije mi jasno kako radite bez plana. Kako vodite čas ako niste detaljno pripremili njegovu strukturu? Ili improvizujete? U tom slučaju, i ova plata Vam je previše.

Radna nedelja Vam je četrdesetočasovna, kao i svakom zaposlenom u ovoj zemlji, a godišnji odmor između 20-30 dana. Posle praznika imali ste još pola ovog raspusta fore da pripremite celo polugodište. Raspust nije za vas nego za đake. Volela bih da znam koliko sati ste proveli u školi.

Izvolite popuniti 8 sati dnevno. Posle 3-4 časa dnevno imate ihahaaaj vremena da piskarate i planirate.

Btw. ne stvaramo prosečne. Odavno su ispodprosečni.

 

MAX

#91 Re:

2014-02-21 21:49:13

#16: Lasica -

Pa naravno da je to cilj, da fabrikujemo "školujemo" gomilu nesposobnih da imaju sopstveno mišljenje kako ne bi postavljali nezgodna pitanja i kako bi gutali sve što im se servira kroz medije. Radim u nastavi i zaključci koje ste izneli su logični za svakoga  ko i malo(ne puno) razmišlja. A sledi pitanje čemu sve to? Dovoljno je da pogledate kakav je sistem u nazovi najvećoj demokratiji na svetu pa će biti jasno odakle potiču ideje, čije to šablone kopiramo i ko nas to pritiska da primenjujemo njihova rešenja. Neka svako od gospode koja sede u ministarstvu prosvete pogleda svoj proces školovanja pa ako je bio pogrešan, kako to da su sada u stanju da obavljaju dužnosti i poslove od najvišeg interesa za jednu državu. Ne smatram da je sve idealno niti da ne trebaju promene ali realne, prilagodjene našim mogućnostima i potrebama,dobro procenjene i odmerene a ne kopije tudjih rešenja koja se i pored najbolje volje ne mogu primeniti u našim sredinama.