Zabraniti nastupanje Svetlane Raznatovic za docek u BG-u


Gost

#451

2013-12-30 01:33

Sramota u ovoj zemlji nema granice! Ja sam rodjena u Beogradu, u njemu sam odrasla, kao i moja citava FAMILIJA. Mislim da doticnoj personi i meni ne poticu koreni sa istog mesta, a ona ce da peva "svom Beogradu"???
Neka posveti novogodisnje vece SVOM rodnom selu.
Ziveo becki koncert u podne prvog januara! Jos nam jedino to nisu ukinuli!

Gost

#452

2013-12-30 01:44

Jednostavno, svaki nastup pomenute pevacice, skromnih vokalnih mogucnosti, predstavlja atak i povredu nase intiligencije.
kultura

#453 ...

2013-12-30 03:38

Парадокси лоше бесконачности
„Неко је у једном чикашком листу објавио:
,Има на Балкану једна земља, која се граничи сама са собом. Где живе најлепше жене, а наталитет опада. Где незапослени највише раде, где на најплоднијој земљи живе људи који гладују. Где возови касне по реду вожње. Где сви играју фудбал, а побеђују у ватерполу, кошарци, рукомету или одбојци. Где сви журе на посао, а нико не стиже на време. Где осмочасовно радно време траје 12 сати. Где је здравство бесплатно, а лечење скупо. Где су новинари слободни да напишу шта год им се нареди. Где је светска криза добила држављанство. Где су јавне набавке тајне, а државне тајне јавне. Где се ратови никад не завршавају. Где се историја понавља сваки дан‘.
Додао бих и ово:
Где су најбогатији они који никад нису радили. Где је страна валута узета за домаћу. Где људи славе славу, а псују Бога. Где паметне због неразумевања проглашавају лудацима, а лудаке способнима. Где неписмени пишу историју. Где су закони незаконити, а анархија нормално стање. Где власт презире грађане као нежељене сведоке. Где се живи од будућности, јер на садашњост немају право. Где се свако свакоме смешка, а нико никоме не жели добро. Где судски поступци трају дуже од живота. Где су само поплаве начин наводњавања земљишта. Где призивају диктатора, а демократију сматрају порезом на будале. Где сматрају да ће земља више напредовати ако што више назадује. Где ниси нормалан, ако не полудиш. Где живиш само зато да би умро, где је време бесконачно, а власт бесмртна.“
(Милан Кнежевић, привредник и потпредседник Асоцијације малих и средњих предузећа, у колумни у „Политици“, пренео портал „Макроекономија“ 20. јануара 2012. године)
Парадокси лоше бесконачности (допуна)
Где готово свако дете има четири родитеља – маму, тату, телевизор и „Фејсбук“. Где се више цене велике речи од великих дела. Где државни монополи постају приватни. Где пензионери издржавају децу и унуке. Где запослени за прелазак из једне у другу институцију јавног сектора добијају високе отпремнине. Где се прво пројектује расходна, па тек онда приходна страна буџета. Где немали број социјалних група успева да свој појединачни проблем делегира као главни. Где се политиком баве неостварени људи. Где влада штеточински однос према јавним добрима. Где политичари болују од потребе да приписују себи заслуге и својатају („ја сам изградио“, „ја сам обезбедио кредит“, „ја сам дао новац“, „ја сам запослио“ и томе сл).
Где се малом лопови скида глава, а великом (крупном) лопову – капа. Где су готово све социјалне групе декларативно за промене – подразумевајући да треба да се мења неко други. Где се новцем свих пореских обвезника субвенционишу иностране фирме да би биле конкуренција домаћим. Где су битнији дужници од поверилаца. Где су највећи дужници уједно и најбогатији људи. Где је систем направљен тако да сиромашни грађани (који плаћају обавезе) субвенционишу најбогатије (који су „амнестирани“ од плаћања). Где странке на власти инвестирају у градове и регионе одакле очекују прилив гласача на наредним изборима. Где се тргује личним, политичким и институционалним утицајима. Где спортски клубови служе за „удомљавање“ политичара и „испумпавање“ новца од свих пореских обвезника. Где се најмање 400.000 хектара пољопривредног земљишта не обрађује. Где већина посланика не чита предлоге закона већ само подиже руке. Где су „рупе“ и прегршт изузетака саставни делови закона, јер се доносе по наруџбини одређених интересних група. Где су корупцијом прожете неке институције које би требало да се против ње боре. Где су коруптивне шеме пример доброг пословања. Где је мито често једини начин да се дође до дипломе, посла, грађевинске дозволе, лекара итд. Где је вишеструко исплативије радити нелегално, него легално. Где се део грађана држи гесла – ако не можеш да их победиш борећи се против корупције, придружи им се.
Где поједини лекари не виде пацијента као угроженог човека коме треба помоћи, већ као потенцијалних 300 евра. Где је урбанистички хаос достигао малтене космичке размере. Где немали број извођача радова гради објекте мимо пројекта и из своје памети. Где је могуће продати исти стан седамнаест пута. Где се за нове изазове нуде стара и „потрошена“ решења. Где статистички подаци представљају замену за закономерности. Где толерисање и поспешивање „црног“ тржишта представља меру социјалне политике.
Где су небројене истраге против криминала упропашћене у „Бермудском четвороуглу“ полиција-тужилаштво-судство-политика. Где велики број новина преживљава захваљујући нарученим текстовима. Где држава нема попис имовине коју поседује. Где је поседовање имовине јефтино, а запошљавање радника (релативно) скупо. Где је готово 80 процената вредности предузећа у некретнинама. Где је малтене целокупан банкарски сектор у рукама странаца. Где влада уверење како је могуће ангажовати стручне и способне људе за месечну зараду до 1.000 долара.
Где се „извозом“ становништва у најбољој животној и радној снази решава проблем незапослености. Где су највећи извозници природно-математички и електротехнички факултети. Где преко 90 процената буџета Министарства просвете и науке одлази на плате запослених (у просвети и науци). Где намештеници у јавним установама и јавним предузећима наручују непотребне радове и опрему о трошку свих пореских обвезника.
Где железница купује брзе возове који ће се кретати домаћим пругама просечном брзином 30 километара на час. Где железница конкурише за европске кредите, а држава плаћа „пенале“ за њихово неповлачење. Где вам у кафићима сервирају пиће у отвореној флаши. Где трговине рекламирају лажне распродаје, а права снижења цена производа готово да не постоје. Где се хлеб умешен од 10 процената интегралног и 90 процената пшеничног брашна проглашава „интегралним“. Где се хлеб умешен од 10 процената раженог и 90 процената пшеничног брашна, и са додатком какаа, проглашава „раженим“. Где се течни производи изражавају у јединицама масе.
Где је деловање стручњака без политичке подршке готово јалово. Где се филигранским умећем под НИШТА продаје СВЕ. Где су се поједини факултети претворили у штампарије додељујући својим студентима звање без и мрвица знања. Где политичари и политиканти на власти из своје памети и новцем свих пореских обвезника граде бесмислену инфраструктуру – без пројекција исплативости инвестиције, трошкова дугорочног одржавања и користи за домаћу грађевинску оперативу. Где се исте групе „учењака“ увек крећу ка владајућим странкама, нудећи своје „услуге“.
Где једни политичари уочи избора проналазе нафтне изворе и наслаге уљних шкриљаца, док други свечано отварају пластенике, штале, оборе, шупе за дрва и брвна преко река. Где су краткорочна и привремена решења важнија од дугорочних. Где су импровизације замена за системска решења. Где је много политиканата, нешто мање политичара, а нема државника. Где се избегавају суштинске реформе које мање боле, већ се ишчекују стихијске промене које нико неће моћи да контролише. Где, бизмарковски речено, политичари и део грађана имају велике апетите, а кварне зубе. И тако ближе и тако даље.
Дејан Бараћ / Стање ствари
Da neverujes...

#454 Re:

2013-12-30 09:40

Budalo retardirana molim te evo nikog ne molim al ti se kao moja novogodisnja zelja ubij za primer svima onima koji razmisljaju kao ti,spasi Srbiju i ubij se!

cccc

#455 Re: ...

2013-12-30 09:44

#453: kultura - ...

Rece budala i prezive...

Tvoja mama

#456 Re: Re:

2013-12-30 09:49

#15: jim - Re:

I ja bila na koncertu :)

radost

#457 Gluposti

2013-12-30 10:04

Nemojte blatiti narodnu muziku , ona je odraz tradicije i kulture ovog naroda. Ova pevaljka nema nista sa narodnom muzikom. Ona je pevaljka tursko- tehno-turbo urlikanja i treba joj zabraniti nastup u ime grada Beograda.


Gost

#458

2013-12-30 12:18

no comment

Gost

#459

2013-12-30 12:41

.,..

Gost

#460

2013-12-30 12:52

:)

Gost

#461 Re: Re:

2013-12-30 13:43


Gost

#462

2013-12-30 14:27

Sramota,sramota,sramota, dokle vise globiti srpsku raju i nuditi im "rog za svecu" !!! Opametite se narode i pocnite da vrednujete prave srpske vrednosti, kulturu, tradiciju, duhovnost, postenje, OBZIRNOST !!!

Gost

#463

2013-12-30 16:02

Dosta je bilo zatupljivanja naseg naroda. Zar ovakav kriminalac da bude uzor devojkama i zenama u Srbiji?

Gost

#464

2013-12-30 16:43

Moj potpis na ovoj peticiji je samo jedna mala kap u okeanu koji treba da preplivamo da bismo zaista vratili ugled I postovanje prema gradu i zemlji u kojoj zivimo.
Gospodin Panajotovic

#465

2013-12-30 17:24

Pokrenite peticiju zbog cega je rok muzika trula i to opako. Ceca ima da peva. Slobodno provedite Novu godinu uz program B92 i nevidjene serije.

Gost

#466

2013-12-30 17:27

Skandalozno je da tako primitivna osoba koja izvodi nesto sto tasko moze da se okarakterise muzikom bude angazovana da uveseljava gradjane Beograda. Mislim da bi ona i muzika koju izvodi trebalo da se totalno marginalizuju jer predstavljaju totalni sund i kao takvi ne treba da imaju nikakvu podrsku.

Gost

#467

2013-12-30 18:36

bravo za junake koji pokrenu akciju !
123 54 76 98

#468 srbin

2013-12-30 19:05

srpkinja CECA i treba da peva na srpskom trgu u beogradu a da nebiste doris dragovic i serifa koljevic ili neka americka govna CECA KRALJICA bez tacke i zarza

Gost

#469 Re:

2013-12-30 19:13

#451: -

da ti mozda nepevas        znam za jedan grad zove se BEOGRAD  ili KRALJICA CECA   odgovori sugo sugava i ljubomorna


Gost

#470

2013-12-30 19:15

#466: -

IDI KOD OBAME NEKA TE ON UVESELI SMECE JEDNO RASPALO

Цеца

#471 Re:

2013-12-30 19:27

#448: -

Све сте рекли, свака Вам част.

Народе, све што је на латиници, не морате ни да читате!!!


Gost

#472

2013-12-30 23:51

Kome je ta ideja pala napamet? Zena kriminalca, pod istragom...KO je nju uopste pozvao da peva na Trgu? Da li isti oni koji je optuzuju za kradje? Pa,zaista ,ovaj narod je pootpunooo prolupao kada dozvoljava da se ovako manipulise njime. Da li je Ceca za zatvor ili TRG? Po istom principu bi i Miskovic mogao besplatno da daje casove iz biznisa. Doduse, nema obline... Mene je, kao rodjenu Beogradjanku, sramota da ona peva za Novu Godinu na Trgu usred Beograda.

Gost

#473

2013-12-31 02:11

Stop kriminalcima!

Gost

#474

2013-12-31 07:59

Peticija je potpuno na mestu.To je isto kao kada bi Evu Braun,da je kojim slucajem prezivela, unajmili da zabavlja srbistantski jugend.
Mila

#475

2013-12-31 09:02

Ceca ne peva narodnu već novokomponovanu muziku. Ajde malo da razjasnimo koja je razilika između narodne i novokomponovane. Narodna muzika je nastala u narodu i prenosila se usmenim putem. Autor narodne pesme nije poznat. Novokomponovana muzika je muzika komponovana od jednog odabranog čoveka koji je plaćen za to. Dakle to nije muzika nastala u narodu. Autor novokomponovane pesme je poznat. Ceca peva novokomponovanu muziku, da li ste konačno shvatili? Ceca je novokomponovana a ne narodna pevačica. E sad da vidimo ko su naši narodni pevači: Danica Obrenić, Anđelija Milić, Ksenija Cicvarić, Vasilija Radojčić, Мile Bogdanović, Dobrivoje Vidosavljević, Miodrag Popović, Mile Jevtić i mnogi drugi. Navedeni pevači su poznati i po izvođenju naše starogradske muzike