Podrska Sasku

Quoted post

glas razuma

#146 Re:

2013-05-24 13:10

#137: Dositejev paradoks -

Zakon treba da bude pravedan, u duhu tradicije i u skladu sa osnovnim ljudskim pravima a ne onakakv zeli vecina. Vecina nemaca je zelela da se jevreji pobiju to zakone o unistavanju jevreja nije cinilo demokratskim niti pravednim.

 

Osnovno ljudsko pravo je pravo na zivot koje u ovom slucaju uskraceno pojedincu. Sva druga prava su sekundarna, narocito imovinska.

Odgovori

Armaggedon89

#147 Re: Re:

2013-05-24 13:13:45

#146: glas razuma - Re:

Šta je pravom na život Saškove porodice? Oni u ovom slučaju to pravo nemaju?

Nikola

#159 Re: Re:

2013-05-24 13:23:31

#146: glas razuma - Re:

Jel trolujes ili si stvarno toliko zadojen debilnim zakonom? Ili si prosto bezobrazan da ovakvu situaciju koristis da lecis frustracije? Kakvo pravo na zivot kad poznajem coveka koji je golim rukama prebio dvojicu (ne jednog, dvojicu) provalnika u rodjenoj kuci i lezao zatvor godinu i po dana zbog toga? KOJE PRAVO NA ZIVOT JE NJIMA USKRACENO? Preziveli su. I ovaj bilmez je mogao da prezivi ali Sasko bi svakako popio zatvor. Sve sto treba bilmezu je dobar i beskrupulozan advokat, a nije da ih nema. Zato prekini da mesas babe i zabe i da zamenjujes teze. Ovde se radi o tome da je ovaj covek pokusavao da odbrani sebe i svoju porodicu od provalnika sa JAKO debelim dosijeom. To je toliko ocigledno. I zbog toga mu odredjen pritvor od 30 dana. Ako je tebi to pravda onda imas defektan sistem vrednosti. I da, ja u zivotu nisam drzao oruzje niti se potukao s nekim i molio bih te da ne impliciras ovde teksaske zakone i sl. Niko se ne zalaze za to vec za promenu onoga sto ovde ne valja.


Gost

#2952 Re: Re:

2013-05-29 21:42:07

#146: glas razuma - Re:  

 Dakle, sa ovakvim recitatorima opstih mesta kao sto ste vi nije moguce razgovarati, ali evo, da vas pitam polazeci od premise, sa kojom se, naravno, slazem, da je osnovno ljudsko pravo pravo na zivot: da li vama nije razumna pretpostavka, odnosno, dokaz da neko ko je sa srafcigerom usred noci upao kroz prozor u neciji stan nije atakovao na zivot onoga u ciji je stan upao? Ne bezite u opsta mesta nego odgovorite na ovo pitanje. Ako ne smatrate da je ovakav cin bio pretnja po zivot napadnutih, onda vi treba da potrazite ozbiljnu strucnu pomoc.