Ukidanje bus plus sistema

Quoted post

Srbija bez mozga

#1 Tekst nije racionalan

2012-07-16 16:49

‎1. Ne ulaze njih 20, preuvelicavanje u uvodu(kakav nacin da pocnes racionalan tekst)
2. "traze bus plus karte,kao da nam pregledaju pasose za dalji prolazak" :
Ne pregledaju ti licno imanje, nego kartu, isto kao na vozu, isto kao na avionu. Tako funkcionise transportni sistem, jedino sto su se ljudi navikli da imaju privilegiju u autobusu.

3. "Zasto se neko ne zapita da li narod ima para da kupuje karte?" : Ne postavljaj sama argument druge strane, nego se koncentrisi na direktne teme, kao sto ja odgovaram na ovaj banalan teksts.

4. "Da li imamo para da kupujemo markice?": Pitanje za drzavu je zdravstvo i edukacija, ne prevoz pojedinaca.

5. "Obezbedite nam poslove,obezbedite plate,pa onda mozemo pricati o placanjima karata i ostalom": Opet ne mora drzava da obezbedjuje poslove i plate, postoje javni i privatni sektori.

Da ne idem dalje, slazem se da postoji mnogo problema sa prevoznim sistemom, ali ovakvo propagiranje je absolutno ne dokazano, nesto poput dela Ayn Rand.

Odgovori


Anonymous

#2 Re: Tekst nije racionalan

2012-07-16 17:00:54

#1: Srbija bez mozga - Tekst nije racionalan

Nacin na koji neki pregledaju karte je bezobrazan,ima ih mnogo na stanicama..ne ulaze svi u autobus-ja sam se pogresno izrazila,ali zaustavljaju prevoz..zasto kao pre nisu ulazili i pregledali u toku voznje..nego ovako sad..Glavni element drzave je stanovnistvo,a ovde je stanovnistvo nezadovoljno..ovo je jos jedna stvar u nizu koju nam namecu..ko ce da resava probleme sa prevoznim sistemom ako ne drzava i njeni organi..dosla je neka privatna firma ovde da nam uzima pare..Ja sam samo iznela svoje misljenje o ovome i pokusavam da skrenem paznju ostalima..da se probudimo..

mara

#11 Re: Tekst nije racionalan

2012-07-17 02:44:35

#1: Srbija bez mozga - Tekst nije racionalan

1. malo pročitaj novine ili izađi na neku od početnih stanica, pa ćeš videti koliko ih je uz komunalnu policiju
2. karte se pregledaju dok se vozilo kreće, a ne dok stoji na stanici i pravi gužvu, ludnicu i zakašnjenja
3. tekst nije banalan. odlično je pitanje. zašto ne misliti o svima, a ne samo o sebi kao što ti radiš? zašto ne misliti o penzionerima koji imaju jedva 12 000 primanja, i moraju da daju za jebenu kartu 1 100, a za te pare mogu da jedu, kao i neke višečlane porodice? ti gledaš na stvari iz svog sebičnog ugla. cene moraju da se prilagode primanjima koja lako mogu da se dokažu. priložiš ček od plate, penzije, bla, bla, i platiš kartu shodno svojim primanjima, šmekeru.
4.  "Pitanje za drzavu je zdravstvo i edukacija, ne prevoz pojedinaca" ovde se radi o prevozu Berađana, a ne pojedinca. Čime se ide u školu ili kod lekara, ako ti se ne nalaze ispred nosa? taljigama?
5. javni i privatni sektori inače ne pripadaju državi već šumarskom fakultetu
I nemoj molim te da ideš dalje. za početak se opismeni. aPsolutno, nikako aBsolutno. nedokazano, nikako ne dokazano. karte se ne pregledaju na vionu i na vozu, već u avionu i u vozu......dalje me mrzi da se bavim tobom. idi i rokni se


Gost

#20 Re: Tekst nije racionalan

2012-07-17 15:34:02

M.

#27 Re: Tekst nije racionalan

2012-07-17 18:00:30

#1: Srbija bez mozga - Tekst nije racionalan

Javni sektor jeste drzava!

Ako je nesto javno, automatski treba da bude i besplatno, u sta spadaju edukacija i zdravstvo, takodje!

Porezom smo to vec platili, zasto placati ponovo?

Tekst je u potpunosti racionalan, prepoznaje nedostatke i torturu, i pokusava to da spreci, sto je racionalnije od verovanja da je pravedno praviti od voznje javnim prevozom cirkus donosenjem ukrasnih pravila, i to smatrati nuzdom samo zato sto je zakonom odredjeno? Znaci li to da je zakonom odobreno ugnjetavanje seljaka u proslosti bilo dobro, samo zato sto je bilo zakonom dozvoljeno?


Gost

#48 Re: Tekst nije racionalan

2012-07-18 00:16:02


Gost

#81 Re: Tekst nije racionalan

2012-08-01 12:21:04

#1: Srbija bez mozga - Tekst nije racionalan

ko nema para nek ide biciklom ili peske kao u ostalim gradovima u srbiji