Podrska Sasku

Quoted post

different

#100 Re: Re:

2013-05-24 12:13

#12: Hogar - Re:

Pokusala sam samo objektivno da kazem kako sve to izgleda nama koji ne uzimamo zdravo za gotovo ono sto pisu novine i koji se donekle razumemo u zakon. A ima nas. Nas na fakultetu uce da situaciju posmatramo objektivno i to je sve sto radim.  Naravno da je strasno to sto se dogodilo i razumem situaciju, i ne kazem da ga je namerno izbo nozem. I oprostite ali ovo 'svi bi isto uradili' je apsurdno, jer ko moze da garantuje kako bi se poneo u odredjenoj situaciji? Pa i njega samog da ste pitali ne bi vam nikad rekao da bi ovo uradio, ili bi vam mozda rekao da ni sam ne zna kako bi se poneo, ako je zaista tako dobar covek kako ga predstavljaju. Vec sam napisala i ponovicu, milion scenarija mi pada na pamet sta bih i sama mozda uradila a mozda bih se samo sledila i ostala paralizovana od straha.

Odgovori

Kastor

#126 Re: Re: Re:

2013-05-24 12:49:30

#100: different - Re: Re:

Eh, kad bi znalli šta je objektivno...Zakon ovakav kakav je nije dobar. Kad potencijalni razbojnik upoređuje koristi i štete od upada u tuđi stan, Zakon mora da mu stavi na uvid i znanje što više negativnih posledica koje će ga odvratiti od toga. Sada, svaki razbojnik, može zaključiti da je, sa zakonske strane, prilično bezbedan.

Sadašnje pretpostavke su iz vremena kad ovakve stvari nisu bile ni zamislive. Nažalost, razvoj stvari je otišao u pravcu toga da umesto da deluje preventivno, deluje poticajno. Zato se mora menjati i to u pravcu zaštite poštenog građanina koji mora biti stavljen u bolji položaj nego napadač. Po meni, treba da postoji zakonska pretpostavka da je naoružana nepozvana osoba u stanu pretnja po život ukućana, koji samim tim ne brane imovinu nego život. Onda neka tužilac dokazuje da naoružani razbojnik nije imao nameru da nekog povredi. Ako uspe, svaka mu čast.

majka

#1178 Re: Re: Re:

2013-05-26 15:45:03

#100: different - Re: Re:

Draga razumemo mi sta Vas uce na fakultetu. I jasno je da niko od nas ne zna kako bih se poneo u tim trenucima a isto tako svako ali bas svako ko ima decu bio on jaci ili slabiji od provalnika ce ih braniti. To su instikti roditelja. To rade i zivotinje. Ne zato sto nemaju dovoljno soli u glavi nego sto je to prirodno. Prema tome svi mi koji smo roditelji ukljucujuci tu i Sasinu zenu da on nije bio kod kuce, pokusala bi da zastiti decu. I iskreno u tim trenucima zivoti nase dece su najvazniji. Nema se tu vremena za razmisljanje ili on ili tvoja deca. Steta je za svaki zivot koji se ugasi ali neki su ipak to mogli da izbegnu (tu mislim na provalnika). Privatna svojina treba da bude zasticena. Nesmete se u svom domu osecati nesigurno.


Gost

#2892 Re: Re: Re:

2013-05-29 18:43:57

#100: different - Re: Re:  

Pa, sta ste vi u svojim komentarima objektivno sagledali, polazeci od, sasvim sigurno nesporne, cinjenice da je gospodinu Sasku provalnik u sred noci upao u stan? Sta ste vi to objektivno rekli, osim opsteg mesta da je zivot neprikosnoveno pravo i da je Sasko oduzeo coveku zivot?


Gost

#3021 Re: Re: Re:

2013-05-30 10:03:12

#100: different - Re: Re:

Draga gospodjo,bilo ko da mi upadne u kuću,ponavljam uradio bih isto.Moram reći i podvući OVO NIJE BILA ULIČNA TUČA,čoveku je napasnik,upao u kuću.A vas na fakultetu uče o nakaradnom sudstvu.Zašto u zapadni civilizacijama,privatni posed pretstavlja ikonu.Ipak treba ceniti svačije mišljenje,pa tako i vaše,mada mislim da nemislite ispravno.