ALEKSIN ZAKON

Kontaktirajte autora peticije

Tema diskusije je automatski pokrenuta na peticiji ALEKSIN ZAKON


Gost

#101

2015-10-30 06:54

Zato što svako zlo (bilo to i dete) treba saseći u korenu da kad poraste ne bude još veće zlo. Zato što ove skotine od prosvetnih radnika koji nisu preduzeli ništa treba nabiti na kolac, jer se za jedno bedno putovanje prodaju i žmure na oba oka na sve što se dešava. Zato što se svi krijemo iza nekakvih nakaradnih pravila koja štite male propalice ma koje vere i narodnosti oni bili. Zato što niko ne može tražiti svoja prava a da u isto vreme drugom uskraćuje ta ista prava. Zato što jednom za svagda moramo prekinuti sa praksom da deca imaju sva prava a nikakve obaveze i da im niko ne može ništa čak ni njihovi roditelji. Tvorcima novog svetskog poretka baš takvi klinci i trebaju, drogirani, pijani, bahati i što pre to bolje treba im stati na put po svaku cenu.


Gost

#102

2015-10-30 07:06

Moramo iskoreniti nasilje među decom!

Gost

#103

2015-10-30 07:11

Zar treba obrazlozenje! Covek sam prvo, majka, tetka, kuma, komsinica, zdravstveni radnik....Kome su Bozija stvorenja kriva sto smo mi odrasli izgubili kontrolu nad stvarima u drzavi?! I ponovo treba da se desi nesto ovako strasno i da "obicni" ljudi pokrenu "tocak" pravde!!!!Da se nikad ne ponovi!

Gost

#104

2015-10-30 07:28

Iskreno mi je zao sto su potrebni potpisi za donosenje odluke tj. Aleksin Zakon!!! Sve ovo i na ovakav nacin u nasoj zrmlji Srbiji je zalosno!!!

Gost

#105

2015-10-30 08:21

Da bi se pomoglo svoj deci koja doživljavaju istu torturu, da se ne bi ponovila ovakva tragedija!

Gost

#106

2015-10-30 08:28

Zakon treba izmeniti i drastično kažnjavati izgrednike prevaspitanjem od bar 10 godina najmanje i roditeljima oduzeti roditeljsko pravo, nastavnicima oduzeti licencu doživotno. Bolje oštrim zakonima sprečiti, nego posle pisati u štampi i plakati... Deca su najdivnija stvorenja na svetu, ali znaju biti okrutna kao ovde, i zato treba da Zakon bude oštar.Tu nema sentimentalnosti.
Crnooka

#107

2015-10-30 08:44

Jadno dete!!Tuga!!!STOP BILO KAKVOM NASILJU NAD DECOM!!!!!!


Gost

#108

2015-10-30 08:56

važno da prosvetari hoće pomoć i povećanje plate...

Gost

#109

2015-10-30 09:04

Da se nikad vise nijednom detetu ne dogodi isto sto i Aleksi Jankovicu , da ni jedan roditelj vise ne dozivi takvu bol kao sto su doziveli Aleksini roditelji ,

Gost

#110

2015-10-30 09:19

Apsurd je da nam Zakon uređuje ponašanje odraslih, ali da u detinjstvu prolazimo kroz pravila čopora. Od početka se gradi ČOVEK, misaono biće. Deca koja maltretiraju su takođe žrtve društvene anarhije. Osvrnite se oko sebe i videćete problem, a problem se rešava - ne stavlja se pod tepih. Kada je mojoj devojčici vršnjak uvrnuo prst, kako bi pokazao nadmoć, istog sekunda sam se stvorila kod njega kući. Pričala sam samo ja! Objasnila da postoje 2 načina ponašanja za ubuduće. Da se ne poznaju-što je GLUPO, i da se OBAVEZNO NASMEJU JEDNO DRUGOM, I MAHNU, KADA SE VIDE! Postali su mnogo dobri drugari u kraju, a moju ćerku znaju i druga deca po 'ludoj' majci.
eD

#111

2015-10-30 09:23

Sram ih bilo,kada sam gledao sinoc emisiju nisam mogao da verujem sta se desavalo detetu.Toliko puta da ga pretuku,a da se nista ozbiljno ne preduzme to je velika sramota za skolu.Nemam vise reci,mnogo sam pogodjen ovom pricom i osecam ogroman bes prema tim prosvetnim radnicima koji su okretali glavu dok se nasilje nad detetetom sprovodilo.Ubite se ljudi,ne znam kako mozete da zivite i da nosite dete na dusi.Monstrumi!!!

Majka

#112

2015-10-30 09:42

Moj sin  je bio zrtva nasilja u osnovnoj skoli Milos Crnjanski. Milion  puta smo isli u skolu i kod direktora i uciteljice, kasnije i kod razrednog staresine. Svi su bili jako fini i govorili da ce resiti problem, ali nista. More suza sam isplakala. Skolskog policajca nigde nije bilo, sklonjen je da bi skola imala opravdanja sto nam naplacuje  preskupo obezbedjenje. Na kraju je moj suprug preuzeo stvari u svoje ruke. Sacekao je ta dva delikventa i debelo im pripretio. Sada u srednjoj skoli, jedan mali delikvent je krenuo da se izivljava na nasem sinu, koji je veoma povucen i miran. Otisla sam u skolu i problem je odmah bio resen. U XIII beogradskoj gimnaziji odmah drasticno resavaju nasilje. Nase dete je sada opusteno, mirno, jer zna da ce ga skola zaista zastiti. Ja jos uvek ne mogu da se smirim zbog maloga Alekse. 


Gost

#113

2015-10-30 09:43

posto sam i sama ove godine u avgustu u 21.30h oko skole na Novom Naselju spasila jedno malo dete mozda i od smrt. Oko 10 godina je imao mali a veci je bio nekoliko godina stariji i mlatio je manje dete sa palicom po glavi. Veci decko je prestao da ga tuce kad sam mu obecala da cu mu dati bilo sta zaželi. Kad je veci decko prestao da mlati mali se izkobeljao iz njegovih ruku i pobegao. Drugi dogadjaj se desio u mojoj ulici kad su grupa dece iz okolnih ulica hteli dete od 5.5 godina da bace u kontejner koji je zakopan u zemlju. Srecom majka malog deteta je to videla. Moj komentar je da ta nasilna deca nisu se rodila takva vec su tako vaspitana.

Gost

#114

2015-10-30 09:49

Ovaj jad od drzave i svih njenih javnih institucija na sve nacine podrzava psihopatske licnosti- najgori olos, a stradaju casni ljudi.

Gost

#115

2015-10-30 09:57

Molim vas da pokrenete peticiju za stavljanje na stub srama direkorku i ostale nastavnike iz aleksine skole koji su ne samo ne struzni vec i ne ljudi.i ne znam kako jos da ih nazovem.oni moraju biti kaznjeni za svoje ne cinjenje i ne sprecavanje vrsnjackog nasilja.jos jednom aplujem da se pokrene peticija za takve ne ljude.

Gost

#116

2015-10-30 10:10

Nasilje medju decom, posebno u skolama postaje sve veci deo svakodnevnog zivota. Gube se mladi zivoti, a na onima koji ne pokleknu, trag ostaje celog zivota, a cini se da nikoga nije briga.
Borac protiv vetrenjača

#117 Re:

2015-10-30 10:14

/ # 57

 Potpuno se slažem, i moja deca su psihički zlostavljana jer su najbolje. Ja sam reagovala svaki put, i išla i kod razrednog starešine (što nije urodilo plodom), kod psihologa ( što takodje nije urodilo plodom),pa kada je sa psihičkog zlostavljanje prešlo u fizičko ( pokušaj da se otkopča grudnjak pred dva odeljenja, a pozvani su i dečaci da gledaju) onda je moj suprug otišao u ne baš razumnom stanju i rekao da će tužiti školu, direktora, psihologa itd. za seksualno uznemiravanje - onda se situacija drastično promenila, pa čim je dete kročilo u školu svi su se sjatili oko nje , i te devojčice koja je pokušala da joj otkopča grudjnak, i sve se zavšilo za pola sata kod psihologa izvininjenjem. Dakle, oni znaju da reaguju, ali tek kada su primorani na to.

Epilog: psiholog naravno radi i dalje, samoreklamira se kako je jako uspešna itd. Ja sam je javno prozvala na Savetu roditelja u smisliu da protiv vršnjačkog nasilja treba da se radi preventivno, a ne tek kada situacija postane bezizlazna.

Problem je što niko više ne reaguje ni na šta, a to se lomi prvo na deci, a posle i na svim ostalim aspektima života.

Zato ovaj zakon treba jasno da definiše krivičnu odgovornost svih u nizu (ne isključujući ni roditelje), ali je još važnije da se sprovodi.

Naša je dužnost da kao gradjani reagujemo na svaku neadekvantnu situaciju, samo na taj način možemo  da se nadamo da ćemo živeti u uredjenom društvu (ili bar da smo čisti sami pred sobom da smo pokušali).


Gost

#118

2015-10-30 10:19

Zato sto se slicno mom detetu desavalo,dok jedno vece nije puko i poceo da place i vise,ne mogu vise .Otisli smo do skole i dobili su samo mesec dana 4 iz vladanja i to su roditelji pretili da ce ih ispisati,ako ne poprave i popravili su im ocene.Oni i dalje maltretiraju drugu decu,a naseg sina za sada ne diraju,ovo je samo ukratka verzija price,ali ima tu jos stvari.

Gost

#119

2015-10-30 10:32

Strasno sam potresena celom pricom. Molim Vas kazni te sve profesore koji su bili obavesteni ali nisu preduzeli nista i naravno najkrivlju od svih direktorku i psihologa škole zajedno sa policajcem. Sramota u soku sam. Mnogo mi je  zao Alekse  i njegovih divnih roditelja mnogo su bili naivni i verovali ne strucnim ljudima. Slusajmo našu decu vise i posvetimo se njima. Nisu uvek profesori , direktori upravu i oni mogu da budu dobri i loši ljudi. Aleksa dusa me boli kroz šta si morao da prodjes. 


Gost

#120

2015-10-30 11:00

potvrdjujem svooj potpis za Aleksin zakon

Gost

#121

2015-10-30 11:18

Treba zaštiti decu bez obzira na mogućnosti i okolnosti, a smatram da su svi roditelji dužni prvi da zaštite svoje dete, a ova peticija neće se u skorijoj budućnosti nažalost sprovesti jer je direktno usmerena na ministra prosvete i ostale njemu slične. Majka sam 14 godišnjaka, koji pohađa I srednje, gde ni obezbeđenja, ni profesori ni direktori nisu u stanju da obuzdaju jedno odeljenje, a kamoli celu smenu sa 8 odeljenja .Tako je to i nemamo vremena da čekamo "neke" jer možda bude kasno. Sami se borite za svoje dete a ovo sam potpisala za pomoć nekim budućim pokoljenjima, posle ove tragedije i mnogih drugih za koje nismo ni čuli.

Gost

#122

2015-10-30 11:19

Pre svega ja sam majka Urosa od 4.5godine i Ane od 2,5 godine. Svakog dana se susrecem sa vrsnjackim nasiljem medju decom. Ovo ce mozda nekom biti sulodo, ali konkretno Urosa je, bicu slobodna i reci brutalno, pretukao decak od 5 godina! Sve se dogodilo tako sto je bez ikakvog povoda gurnuo Urosa na stomak i legao preko njega, udarao pesnicama, dok ga je tukao neprekidno je ponavljao UBICU GA, NECE GA VISI BITI!!! Sve se desavala oko 20ak sekundi, mama decaka apsolutno nikako nije reagovala, ja sam ga jedva skinula sa Ukija! Kada sam ga konacno skinula sa mog deteta Urosu je bio potpuno krvav nos. Od tada je proslo dva meseca a Uki i dalje pita da li ce ga Pavle ponovo tuci! Iy mog ugla epilog je sledeci, ozbiljno bi roditelji trebalo da se pozabave svojom decom, sta ce biti sa Pavlom za 10 godina, da li ce ubiti na kraju nekog vrsnjaka?

Gost

#123

2015-10-30 11:23

TUGA i sunovrat ljudskog roda! Zakon na žalost može da pomogne veoma malo jer je ZLO U GLAVAMA LJUDI, a to nijedan zakon ne može da izbriše, može da smanji! Glupi kometari na temu da je Aleksa bio "hipraktivan", su kao što rekoh GLUPI komentari! Pa šta ako je bio hiperaktivan?! Dosadjivati i UBITI valjda nisu iste kategorije?!

Gost

#124

2015-10-30 11:37

No comment

Gost

#125

2015-10-30 11:49

Nazalost u Srbiji uvek reagujemo previše kasno.