Podrska Sasku

Quoted post

glas razuma

#140 Re: Re: razmislite

2013-05-24 13:03

#127: Armaggedon89 - Re: razmislite

Vidim Vi biste gospodine zeleli da zivite u divljackoj zemlji u kojoj svako ima oruzje i dozvoljeno mu je da puca iz kuce na sve ljude koji namerno, poslom ili slucajno predju magicnu liniju "privatnog vlasnistva".

Zakoni koji dozvoljavaju ubijanje na privatnom posedu samo dovode do veceg nasilja. I pored takvih zakona koji dozvoljavaju ljudima da se "samozastite" u Americi se desava neuporedivo vise ubistava i placki upadom u kucu nego u Evropi gde ovakvi zakoni ne postoje. Uvodjenje takvog zakona samo podstice provalnike da se dobro naoruzaju pre odlaska u pljacku i da pucaju prvi na svaki pomak unutra.

Nasiljem se samo stvara nasilje.

Zemlju u koj su znakovi poput ovoga svuda unaokolo

http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/mUXl_iUJ9eGGsLcm8iOwibQ.jpg...

Odgovori

Armaggedon89

#145 Re: Re: Re: razmislite

2013-05-24 13:10:08

#140: glas razuma - Re: Re: razmislite

Ne, u zemlji u kojoj svako ima pravo na odbranu svoje porodice i imovine na način koji je trenutno dostupan ne vlada nasilje. Kako je nasilje to što ja pokušavam da sprečim nasilje? 'Ajmo prekršajni zakon u ruke, i krivični. Ukoliko sprečiš veće nasilje, ne možeš odgovarati. Problem je dokazati. Šta traži nepoznata osoba noću u kući u koju je ušla kroz prozor.

Ne govorimo o slučajnom upadu. Ako čovek nenaoružan dođe do vrata da bi me pitao da mu poguram auto, neću ga sigurno ubiti i pravdati se kako je pokušao da me opljačka. Nemam modrica, nema znakova obijanja, nije kroz prozor ušao već je došao do vrata. Drugi slučaj je kad ti upadne neko kroz prozor ili obije vrata. Nije došao da pita za pomoć, sigurno.

Navedite članke i pouzdane izvore da lopovi ubijaju ljude po kućama u onoj državi gde je dozvoljeno imovinu i porodicu braniti svim sredstvima.

Kastor

#155 Re: Re: Re: razmislite

2013-05-24 13:20:15

#140: glas razuma - Re: Re: razmislite

Kažete: "Nasiljem se stvara nasilje". Što to ne objasnite razbojnicima. Moj sin je bio sa petnaestak godina žrtva bande maloletnih kriminalaca. Prošlo je nekolikko meseci dok se otkrilo, jer on u strahu nije smeo da kaže. A svašta je tu bilo: od iznuđivanja novca do prislanjanja noža uz grlo. Zveri najobičnije!

Prestupnici, ohrabeni ovakvim zakonom i ukidanjem smrtne kazne postaju sve nasrtljiviji i brutalniji. Okretanje leđa i obraza neće rešiti situaciju. Makar jedna stvar treba da bude sveta: DOM. Zakonom treba da bude zaštićen onaj koji se zakona drži, a ne onaj koji ga krši. Manite se mantre "najvažniji je ljudski život" jer njima ljudski život ne znači ništa. Jedino što ih može zaustaviti je strah i izvesnost neprijatnih posledica i Zakon mora da im pošalje takvu poruku. Ako im to ne poruči Zakon i Država, poručiće im građani koji će se, pre ili posle, organizovati radi odbrane. A to je ono što niko od nas ne bi želeo, ali bojim se da inertnost države i neshvatanje da mi, nažalost, nismo idilična Jugoslavija, vodi stvari baš u tom neželjenom pravcu.

Prema tome, moramo poslati jasnu poruku da tražimo od Države efikasnije delovanje, a to je, u ovom trenutku zahtev za promenom zakonskih propisa.

 

valent vudriga
na rubu pameti

#2111 Re: Re: Re: razmislite

2013-05-27 17:26:50

#140: glas razuma - Re: Re: razmislite 

 Ja zivim u ovoj (divljackoj) zemlji i nije mi dozvoljeno pucati na nekog tko je stupio nogom na verandu, ili cak ako je usao u hodnik ako su vrata  bila otvorena. Mora postojati odredjeni splet okolnosti da bi se moglo braniti smrtonosnom silom, a neciji upad u zakljucanu kucu punu domacina usred noci je svakako jedan od tih razloga.

Statistki podaci za USA pokazuju da je stopa ubistava opala s vecim brojem legalnog oruzja.


Gost

#2950 Re: Re: Re: razmislite

2013-05-29 21:36:39

#140: glas razuma - Re: Re: razmislite 

Hajte, "glasu razuma", ne dizite pricu na opsti nivo, vec recite kako biste vi kao zakonodavac u ovom konkretnom slucaju nastupili. Imate sledece cinjenice: razbojnik upada u pola dva nocu coveku u stan KROZ PROZOR I IMA SRAFCIGER. Da je usao kroz prozor i da ima srafciger - utvrdjene su cinjenice: uzeti otisci, nadjeno orudje/oruzje. Vlasnik stana, braneci sebe i porodicu, dakle, U SAMOODBRANI, nanosi mu povrede, kojima razbojnik podleze. Moze li napadnuta osoba, u ovakvim okolnostima, ima li vremena, i prisebnosti oslobodjene straha, da kalkulise o tome koliko snazno, koliko puta, gde, pod kojim uglom i slicno, napadaca da udari, podvlacim - U SAMOODBRANI? Da cujem, dakle, kako bi krivicni zakonik, po vama, ovo trebalo da sankcionise?